Ανοικτή Επιστολή

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου απέστειλε σήμερα προς τα μέλη του ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ:


Προς: Μέλη Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Η κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται η ελληνική αγορά και οι τεράστιες πιέσεις που δέχεται η πραγματική οικονομία λόγω της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία έχουν διαμορφώσει μια δραματική κατάσταση για το λιανεμπόριο.

Η μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και προσπαθεί να επιβιώσει σε ένα δυσμενές περιβάλλον.

Οι ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αρθρώνουν «κραυγή αγωνίας» για το μέλλον της ελληνικής αγοράς και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με τις εξής ενέργειες:

1. Παρουσία και συμμετοχή όλων των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Εμπορικών Συλλόγων και των Ομοσπονδιών στις τοπικές και κεντρικές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.
2. Κατάθεση ψηφίσματος από την ΕΣΕΕ κυρίως στη Βουλή και στο Υπουργείο Οικονομικών αλλά με αποδέκτες όλους, την κυβέρνηση, τους πολιτικούς αρχηγούς, τους βουλευτές, τους Υπουργούς, τους θεσμικούς φορείς και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Πάγωμα της ρήτρας αναπροσαρμογής ενέργειας και μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης.
• Επέκταση της επιδότησης των δόσεων δανείων «Γέφυρα 2».
• Ουσιαστική συμμετοχή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στο Ταμείο Ανάκαμψης.
• Επιδότηση του μη μισθολογικού κόστους για την διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα δηλώσουμε την ενεργή συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις της 6ης Απριλίου 2022 αναρτώντας τις 2 αφίσες που σας αποστέλλουμε, τις οποίες μπορείτε να εκτυπώσετε είτε σε μορφή Α4 είτε σε Α3 και κατόπιν να επιλέξετε ποια θα αναρτήσετε στις προθήκες των καταστημάτων σας.

Εκ του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου